maj
27
2021

Skydda din spannmålsodling från mykotoxiner

Fusariumangrepp i spannmål, framför allt i havre, kan påverka skördeutfallet och i värsta fall göra varan olämplig för konsumtion både för människor och djur. Vi vet att Västra Götaland är ett utsatt område för dessa svampangrepp och mycket tyder på att det är väderförhållandena här som vissa år särskilt gynnar etablering och tillväxt av fusariumsvampar. Gränsvärden för DON och ZEA gäller alla spannmålsslag avsedda för livsmedelsproduktion. Förbered dig inför innevarande säsong genom att uppdatera dig om läget. I ett IPM-perspektiv är det också viktigt att inte bekämpa i onödan och under senare år har vädret inte varit gynnsamt för fusariumsvamparna.

Evenemanget vänder sig till dig som är lantbrukare, rådgivare och andra aktörer med intresse för kvalitet i spannmålsodling.

När: 27 maj 12.00-14.00

Var: Digitalt via mötesplattformen Teams

Läs mer och anmäl dig senast 25 maj på www.gronamoten.se

Kontaktperson: Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@agrovast.se

Evenemanget möjliggörs genom finansiering från europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades fredag den 07 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera