Samarbete kring teknik och rådgivning

J-O Brink och AgTech-bolaget Hencol inleder ett nytt samarbete. Målet är hjälpa till med att framtidssäkra svensk nötköttsproduktion.

 

Johan Karlberg vd Hencol och Jan-Ove Brink, vd J-O Brink är nöjda med det nya samarbetet och hoppas att det ska öka lönsmaheten för svenska nötköttsproducenter. Foto: Hencol/J-O Brink

Den nya tjänsten innebär att Hencols teknik ska integreras med J-O Brinks rådgivning. Lantbrukare kommer att kunna hyra en utrustning som består av en vågstation och managementsystemet LivesStock Planner. Hencol kommer sedan att vara ansvariga för teknik, installation, igångkörning och koppling till managementsystemet.

– Vi tar ansvar för driften av systemet. På så sätt har lantbrukaren inga investeringar eller kostsamma underhållsavtal, säger Johan Karlberg, vd på Hencol, i ett pressmeddelande.

Genom tjänsten kommer nötköttsproducenterna få tillgång till produktionsdata och analysera den i realtid, precis som mjölkproducenter kunnat en längre tid, skriver bolagen.

J-O Brink kommer att erbjuda aktiv rådgivning som baseras på kundens nuvarande produktionsdata plus ny data som samlas in med den nya tekniken.

Johan Karlberg vd Hencol och Jan-Ove Brink, vd J-O Brink är nöjda med det nya samarbetet och hoppas att det ska öka lönsmaheten för svenska nötköttsproducenter. Foto: Hencol/J-O Brink

– Det är viktigt att integrera och använda tekniken på rätt sätt. Genom att tillföra rådgivning med experterna på J-O Brink kan vi nu tillsammans erbjuda lantbrukare både modern teknik, analys, råd, åtgärder och uppföljning på ett helt annat sätt, säger Johan.

På J-O Brink är man också nöjda med det nya samarbetet.

– Hencol erbjuder en ny innovativ lösning som våra kunder länge har haft behov av. Hencol har dessutom samma företagskultur och tankesätt som oss. Att lantbrukaren, genom våra produkter och tjänster, ska kunna agera för en bättre djurhälsa och ökat foderutnyttjande. Det i sin tur leder till bättre tillväxt och minskade kostnader, säger Jan-Ove Brink, vd på J-O Brink.

 

Vågstationen från Hencol produceras av Ydre-grinden.
 Foto: Hencol

 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 17 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste