”Det finns ett stort intresse för de här korna”

Just nu pågår en auktion av en avelsbesättning med SRB, efter Thomas Carlsson på Ljusfall Lantbruk AB, som gått bort.  

Axelina 1431 är en av de kor som just nu säljs via en nätauktion arrangerad av Sajab Auktioner.  Foto: Sajab Auktioner

Auktionen som sker via nätet sköts av Sajab Auktioner, med Stig-Arne Johansson i spetsen. 

– Vi säljer en avelsbesättning efter Thomas Carlsson i Ljusfall. Han har hållit på med avel i 50 år skulle jag tro. Nu har han tyvärr gått bort så vi ska sälja hans besättning. Det handlar om runt 65 kor plus ungdjur och kalvar, 141 djur totalt, säger Stig-Arne.  

I och med pandemin hålls auktionen via nätet. Och det är första gången som Sajab Auktioner håller en nätauktion av just mjölkkor. Tidigare har de haft nätauktion av köttdjur och maskiner.   

Populär visning

När vi pratar med Stig-Arne är han på plats på gården i Ljusfallshammar för visning av djuren, som härstammar från avelsfamiljer som Orre, Pirpana och Aslög.  

– Det har varit runt 50 personer här under dagen. Det är väldigt bra på en visning. Folk har kommit i omgångar och när några gått ut har några andra fått gå in och titta på djuren.  

Stort intresse

Auktionen startar 20 maj klockan 10. En del av djuren har det redan lagts bud på. Men den stora budgivningen kommer ske närmare inpå auktionens slut, tror Stig-Arne.  

– Vi får se vad vi landar i för priser. Men känslan såhär långt är att det finns ett stort intresse för det här korna. Vi hör att det är många som vill ha en ko från Thomas besättning. Han har varit en legend när det gäller just SRB.

Här kan du läsa mer om auktionen: https://www.sajab.se/se/210520-lj

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 17 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste