Borgeby satsar på 100 besökare per dag

Borgeby Fältdagar ser ut att bli av i sommar, fast i en liten nerskalad variant, med främsta fokus på odling.

Borgeby Fältdagar planerar för en mässa i lite mindre skala i år. De planerar för  ta in högst 100 besökare om dagen. Biljetterna släpps den 1 juni. Foto: Towe Johnson

Under tre dagar, mellan den 29 juni – 1 juli kommer den mindre varianten av lantbruksmässan att hållas på plats i Skåne. Det meddelar Anna Larsen, ansvarig för PR och information på Borgeby Fältdagar.

Släpper biljetter

– Biljetterna släpps den 1 juni, och då kommer det finnas en länk på vår hemsida och då kommer man få välja att anmäla sig till en av de tre dagarna. Upplägget kommer vara detsamma under alla dagarna, förutom på onsdagen då även HIR Skånes eko-rådgivare kommer att finnas på plats. Så är man intresserad av ekologisk odling, bör man boka sin plats då, säger Anna och fortsätter:

– Man köper sig alltså en heldagsbiljett, och alla som ska vara med på plats, även barn måste ha en egen biljett. Det blir lite annorlunda i år, men på något sätt lite exklusivt också. Men vi tror att detta upplägg blir bra utifrån de förutsättningar vi har.

Enbart odling

Väl på plats kommer besökarna att delas in i mindre grupper och sedan guidas runt mellan de olika stationerna på plats.

För att inte göra arrangemanget för stort har man i år valt att satsa på odling och att bara ha med de företag som har demoodlingar på plats.  

­– Även Gropen kommer finnas i år. Den gräver vi som vanligt. Men det kommer inte finnas några maskiner. Utan det är odlingarna som får stå i centrum i år, säger Anna.

Mer info om årets Borgeby Fältdagar kommer längre fram.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 17 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste