jun
17
2021

ASF kurs av Gård och Djurhälsan

Afrikansk svinpest (ASF) är en smittsam och dödlig sjukdom som drabbar tamgrisar och vildsvin. Viruset överlever länge i miljön och i kött från infekterade djur. ASF förekommer ännu inte i Sverige, men finns i vårt närområde. Därför erbjuder Gård och Djurhälsan ett lunch-webinar speciellt riktat till mindre grishållare i förebyggande syfte.

En introduktion av afrikansk svinpest i Sverige skulle inte bara drabba grisnäringen hårt; skogsbruk, jordbruk och jakt är exempel på andra verksamheter som skulle påverkas i olika grad. Även allemansrätten begränsas och aktiviteter som till exempel orientering, svampplockning, fågelskådning, ridning etc. i skog och mark riskerar att bli otillåtet under den tid som utbrottet i ett område pågår, vilket i värsta fall kan röra sig om år.

För att förhindra att smittan introduceras i Sverige är det viktigt att allmänheten och framför allt alla som har grisar, stora som små, är medvetna om sjukdomen och hur den sprids. Därför erbjuder Gård och Djurhälsan ett lunch-webinar speciellt riktat till mindre grishållare.

Vi kommer bl.a. gå igenom: När ska man misstänka ASF? Hur förhindrar vi sjukdomen från att komma in i Sverige? Hur kan vi skydda våra grisar från sjukdom (basalt smittskydd) Worst Case scenario: Vad händer om pesten kommer?

Utbildningen hålls via Teams.

När: 17 juni kl. 12-13 Kostnad: Gratis

Kursledare: Melina Wilsson, djurhälsoveterinär Gård och Djurhälsan

Anmälan: Görs via https://www.gardochdjurhalsan.se/product/asf-kurs-17-juni/ där du även kan läsa mer om kursen.

Passar inte tiden? Anmäl dig ändå! Webinariet kommer att spelas in och finnas tillgängligt under en begränsad tid så du kan se det när det passar dig. Var noga med att mailadressen skrivs in rätt när du anmäler dig! En länk kommer skickas till dig innan kursdag. Får du inget mejl med länk innan kursdag trots att du har anmält dig, så hör av dig!

En länk till webinaret kommer att skickas till dig innan kursdagen, därför behöver vi kursdeltagarens mailadress! För att delta i en digital kurs behöver du: En PC eller MAC, bärbar eller stationär. Bra ljudkvalité på din enhet, går bra att lyssna via högtalare eller via anslutet headset. Tillgång internetuppkoppling med en hastighet på minst 0,5 Mbit/s i båda riktningarna, vi rekommenderar dock 2,0 Mbit/s. Du kan mäta din hastighet på Bredbandskollen.se

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste