Invigning av Pöttingers fjärde fabrik

Den 11 juni slog österrikiska Pöttinger officiellt upp portarna till sin nya fabrik som blir den fjärde i ordningen. Det är samtidigt den tredje i Österrike och i fabriken ska man bygga rundbalspressar och stora strängläggare.

Vid den nya fabriken står hittills en av två produktionshallar färdiga, där 60 medarbetare ska bygga rundbalspressar och stora strängläggare. När den andra etappen är klar kommer ytterligare 35-40 arbetstillfällen att finnas vid fabriken. Foto: Pöttinger

Pöttingers nya fabrik i österrikiska St. Georgen står på en 17 hektar stor tomt och har produktionsytor på 6 300 kvadratmeter. Fabriksdesignen liknar enligt Pöttinger den hos huvudfabriken i Grieskirchen, och första byggfasen tog endast ett år.

Nästa etapp

I samband med invigningsceremonin den 11 juni togs också spadtag för den andra etappen av fabriksbyggnationen. En investering på ytterligare 45 miljoner euro, vilket motsvarar drygt 450 miljoner kronor.

I framtiden kommer också lackeringen av Pöttingers maskiner och redskap att ske med modern utrustning i de nya fabrikslokalerna.

Fortsatt utveckling

– Vi är nöjda med den positiva utvecklingen av vårt företag och vill använda den höga efterfrågan på våra produkter som nu råder som en hävstång för fortsatt utveckling, genom att utöka distributionen och introducera nya produkter. Genom utbyggnaderna i den nya fabriken stöttar vi denna utveckling på bästa möjliga sätt, säger Gregor Dietachmayr, talesperson för managementteamet bakom den pågående utbyggnaden i ett pressmeddelande.  

Hållbart byggande

Pöttinger satsar också på miljö och hållbarhet, varför man bland annat använder trä som byggmaterial i stor utsträckning vid bygget av den nya fabriken. Man bygger också ett så kallat ”grönt tak” och återvinner spillvärme från tillverkningsprocessen i ett golvvärmesystem i fabriken. På fabriksområdet har man dessutom anlagt en blomsteräng på 6 000 kvadratmeter med ett flertal bikupor, som ska gynna insekter och biologisk mångfald.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 11 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste