sep
22
2021

Kan man göra affär av biologisk mångfald?

Inspirationsträff om mervärden inom småskalig livsmedelsproduktion

Efterfrågan på mer hållbar mat ökar och det finns ett sug efter närproducerat i Västsverige. Detta ger goda möjligheter till nya affärer för dig som producerar mat lokalt, från råvara till förädlad livsmedelsprodukt. Allt fler väljer att samverka och samarbeta på olika sätt. Agroväst Gröna Möten arrangerar ett evenemang där vi vill visa goda exempel, ge dig mer kunskap och inspirera till nästa steg för ditt företag. Detta gör vi tillsammans med Kungälvsmat, ett samarbete mellan tiotalet producenter lokalt, som har utvecklats från ett nätverk av producenter till att skapa ett gemensamt varumärke för att stärka sin position och ge förutsättningar för producenter att växa lönsamt. Temat för dagen är hur vi kan bygga varumärken runt mjuka mervärden som biologisk mångfald för att matcha kunders önskan om att maten de äter är hållbar. Men vad är då hållbar mat? Vi låter Gunilla Almered Olsson, professor i humanekologi vid Göteborgs universitet, förklara. Roberg Sumberaz profilerar sig som enogastronom, en förespråkare för mat och vin tillsammans skapar en fulländad smakupplevelse. Lyssna till hans inspirerande exempel från Italienska Piemonte.

Plats: Trappan Bio i Kungälv Agroväst Gröna Möten följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs på ett tryggt sätt. Alla deltagare får aktuell information inför evenemanget. Viktigt att du anmäler dig nedan senast 16 september 2021. Antalet platser är begränsat.

Vid frågor om evenemanget kontakta Rikard Brax rikard.brax@agrovast.se, 0703 14 54 50. Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades onsdag den 11 augusti 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste