okt
17
2021

Gamla sorters spannmål - framtidens mat?

Föredrag om näringsrika och smakliga kulturspannmål 

Just nu är det trendigt att baka på einkorn, spelt, ölandsvete, gärna stenkvarnsmalet eller virvelkvarnsmalet. Inte för att det är lättare att baka på dessa mjölsorter utan för att det sägs innehålla och behålla mer näring samt ge ett mer smakrikt bröd. Detta presenterade nyligen SLU i en rapport efter en litteraturgenomgång inom projektet "Historiska sädeslag i framtidens mat". Ekobonden och mjölnaren Anders Lunneryd, Wästgötarna, har lång erfarenhet av både odling och kvarnteknik. Hans nätverk av bagerikunder har också bidragit till att sortimentet förfinats och anpassats efter behov. Tillsammans med mjölnare Johanna Eheim, Assareby kvarn och bagare Sandra Ottosson, Brukets godaste bageri delar de med sig av kunskap och erfarenhet om kulturspannmål.

Plats: Nuntorps Gård, Brålanda 

Detta är ett samarrangemang med Gröna Klustret Nuntorp och Vänersborgs kommun och görs inom ramen för Hållbarhetsveckan i Vänersborg.

Läs mer och anmäl dig här.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste