sep
10
2021

Ägarskifte och samtal med en mentor

Ägarskiftesprogrammet samlar överlämnare och övertagare inom familjer eller nya delägare för samtal.

Ägarskiftesprogrammet Hållbara Ledare arbetar med överlämnare och övertagare inom familjer eller nya samarbeten som vill komma framåt till ett lyckat ägarskifte. Vi bygger tillsammans ett långsiktigt hållbart och lönsamt företag. Vi går igenom de olika rollerna och perspektiven på att äga, driva, bo och relatera på en gård. Vad har det för betydelse för mig som person, för var och en av mina familjemedlemmar/samarbetspartners, för verksamheten och de anställda? Vem blir jag när jag överlämnar företaget i andra händer? Vem blir jag när jag övertar någon annans livsverk? Du får lyssna in dig själv och övriga berörda. Ta olika perspektiv. Genom att du också träffar andra både övertagare och överlämnare kommer du att bli inspirerad hur ni ska lösa just ert ägarskifte med bibehållna goda relationer.

”...Det är lätt att tro att ägarskiften handlar om skatter, ekonomi och juridik. Men de frågorna bör komma efter att man har pratat igenom vem som ska driva och äga gården vidare och hur vi ska bo och bibehålla goda relationer." Palle Borgström, Kilanda Säteri och ordf. LRF deltagare 2020-2021.

Programstart: löpande antagning under oktober med digitalt informationsmöte den 6 oktober 2021. Pågår i ett år. Anmälan: mentor@utsiktaffarsutveckling.se

Plats: Olika platser i Västra Götaland, Halland och Värmland. Information: Upplägget är både familjevis, enskilt och i grupp med andra familjer som har funderingar kring ägarskifte. Fysiska och digitala träffar ca en gång i månaden företrädesvis under vinterhalvåret. I november har vi en träff lunch-lunch på trevlig konferensanläggning. Studiebesök. Experter inom affärsutveckling, skatt, juridik, bank och fastigheter föreläser. Våra coacher har internationella certifikat, lång erfarenhet av företagande och akademisk utbildning. Gratis för deltagare som kommer från Västra Götaland, Halland och Värmland, finansieras av Landsbygdsprogrammet via Jordbruksverket. Sista året detta genomförs med full finansiering från Jordbruksverket.

Mer information: http://utsiktaffarsutveckling.se/coachning-hallbart-ledarskap/

Kontaktperson: Erika Ekesbo Andrén, UTSIKT affärsutveckling AB, 070-314 3189.

Programmet som nominerades av Jordbruksverket till Ullbaggegalan 2019 är utvecklat av oss och vi har över 20 års erfarenhet av att coacha och affärsutveckla företagare inom alla branscher och särskilt inom den gröna näringen. Drygt 1500 personer har coachats och 250 har deltagit i olika ledarprogram.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera