okt
6
2021

Växtodling inom vattenskyddsområde

Digital föreläsning med fokus på växtodling inom vattenskyddsområde.

Odlar du inom vattenskyddsområde? Vill du lära dig mer om hur du kan förebygga läckage av växtnäring och vilka regler som gäller? Välkommen att vara med på vår digitala föreläsning med fokus på växtodling inom vattenskyddsområde.

Kursens innehåll:

Del 1 Jordbruk och läckage av nitrat till grundvatten – om naturliga processer, odlingssystem och att minska risk för påverkan. Föreläsare Helena Aronsson från Institutionen för mark och miljö på SLU.

Del 2 Spridningsvägar för växtskyddsmedel till vattenmiljön. Mikaela Gönczi, föreståndare SLU Centrum för kemiska bekämpningsmedel i miljön (CKB).

Målgrupp för kursen är i första hand lantbrukare som bedriver växtodling inom vattenskyddsområde. Fokus kommer att ligga på Örebro län.

När och var: Onsdag 6 oktober 10.00 - 12.00, via Skypelänk.

Anmälan senast den 4 oktober till Länsstyrelsen i Örebro län.

Träffen är kostnadsfri och bekostas av Greppa Näringen. En länk till föreläsningen skickas ut via mejl till dig dagen innan kursen.

För mer information kontakta Helena Åkerhielm, 010-224 84 27, helena.akerhielm@lansstyrelsen.se eller Ann-Sofie Hedberg, 010-224 84 26, ann-sofie.hedberg@lansstyrelsen.se

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste