nov
17
2021

Lär dig mer om salt, mineraler och ensileringsmedel

Studiebesök med föredrag på Salinity i Falkenberg 

Salt och mineraler är viktiga delar i våra högproducerande djurs foder och grovfoder från den egna gården är en av hörnstenarna i mjölk- och köttproducenters ekonomi. Grovfoderkvaliteten påverkar flera kostnadsdrivande faktorer, såsom kraftfoderinköp, djurhälsa och produktionseffektivitet. Rusta dig med kunskap inom området genom ett studiebesök på Salinity, ett företag med fyra generationers erfarenhet av saltbaserade produkter. Deras anläggning i Falkenberg är idag en av de mest moderna anläggningarna i världen för tillverkning av ensileringsmedel och saltstenar. Utveckling av nya produkter till lantbruket baseras i hög utsträckning på forskningssamarbete med Sveriges lantbruksuniversitet.

Evenemanget vänder sig främst till dig som driver mjölk-/köttproduktion. Studiebesöket ger dig en unik möjlighet att se produktionen och ta del av expertkunskap inom ensilering, salt och mineraler. Det ger dig också möjlighet att utbyta erfarenhet med andra lantbrukare.

Plats: Salinity Magasinsvägen 4 Falkenberg

Anmälan krävs och inför evenemanget sänds aktuell information ut. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 2021-11-11. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt.

Vid frågor kontakta Emelie Oskarsson@agrovast.se, 073-6 33 72 80. Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades fredag den 24 september 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste