okt
15
2021

Alternativa korta matkanaler - VILTMAT

Temaserie - Handelsvägar som stärker och ökar lokal handel 

Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Allt oftare uppmärksammas behovet av robusta matsystem som klarar kriser som till exempel en pandemi innebär. Även om effekten av pandemin varit gynnsam, den lokala maten är fortsatt en stark trend, har det inte blivit enklare att hitta lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent velat skala upp sin verksamhet. Naturbruksförvaltningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regionala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion med intresse för alternativa korta matkanaler.

I Sjuhärad sätter vi fokus på viltmat och hur du når marknaden med det vilda köttet. Vi gör även studiebesök i det småskaliga slakteriet vid Naturbruksskolan Svenljunga.

Plats: Naturbruksskolan Svenljunga. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt.

Anmälan krävs och inför evenemanget sänds aktuell information ut. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 2021-10-10. 

Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18. Gröna Möten Sjuhärad möjliggörs genom Leader Sjuhärad.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste