okt
29
2021

Alternativa korta matkanaler - Ägg & Mejeri

Branschinriktad temaserie där både regionala skillnader och branschspecifika möjligheter lyfts. 

Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Allt oftare uppmärksammas behovet av robusta matsystem som klarar kriser som till exempel en pandemi innebär. Även om effekten av pandemin varit gynnsam, den lokala maten är fortsatt en stark trend, har det inte blivit enklare att hitta lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent velat skala upp sin verksamhet. Naturbruksförvaltningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regionala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion med intresse för alternativa korta matkanaler. I Fyrbodal sätter vi fokus på mejeri- och äggprodukter och hur du som småskalig producent når marknaden. Vi bjuds även en rundvandring på Dalsspira mejeri samt Torggummans äggpackeri.

När: 29 oktober

Var: Dalsspira mejeri AB Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. 

Vid frågor kontakta Rikard Brax, rikard.brax@agrovast.se, 0703 14 54 50.

Mer information och anmälan: Senast 24 oktober via www.gronamoten.se 

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste