nov
9
2021

Samla vatten och säkra din odling!

Studieresa till Gotland

Studieresor om innovationer kring vattenkällor och vattenkvalitet. Nu har du chansen att åka på två inspirerande studieresor i vattnets tecken för att ta del av tekniker och erfarenheter från odlarkollegor. De senaste årens perioder av extremväder påminner oss om att det vid torrperioder är viktigt att ha en säker och laglig vattenkälla för bevattning att tillgå. Torkperioder i kombination med restriktiva vattendomar manar till nytänk. Under resorna tittar vi på innovationer kring vattenkällor, att samla och lagra vatten (dammar och våtmarker), recirkulerande system samt hantering av vattenkvalitet. Teknikerna är inspirerade av och hämtade ifrån vad man även använder sig av ute i Europa. Resan arrangeras av LRF Trädgårds projekt “Ökad konkurrenskraft för trädgårdsnäringen vid extremväder”.

Två resor erbjuds: 

Studieresa 1 - Skåne-Öland: måndag 8 november till tisdag 9 november 2021.

Studieresa 2 - Gotland: onsdag 10 november till torsdag 11 november 2021 (OBS! Anslutning i Oskarshamn tisdag 9 november kl. 18.00). Med fördel deltar du på båda resorna till ett extra förmånligt pris. Programmen kompletterar varandra till fyra mycket intressanta dagar!

Studieresan riktar sig till yrkesmässiga odlare av trädgårdsgrödor och rådgivare som arbetar med yrkesmässig trädgårdsodling. I mån av plats är den även öppen för alla intresserade odlare och intressenter.

För mer information samt anmälan: https://q.ja.se/vEN3x

Vid frågor kontakta Linda-Marie Rännbäck på 010-476 22 66, linda-marie.rannback@hushallningssallskapet.se eller Caroline Johnsson på 076-108 05 07, caroline.johnsson@lrf.se

Artikeln publicerades tisdag den 05 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste