nov
23
2021

Träna ditt djuröga

Lär dig att observera djuren mer medvetet med målet att förebygga sjukdomar, förbättra välbefinnandet och optimera din kött- och mjölkproduktion

Vi tar hjälp av erfarna kosignalrådgivaren och agronomen, Sanna Soleskog, från Boehringer Ingelheim Animal Health. Hon vägleder oss både teoretiskt och praktiskt om hur vi avläser kornas utseende och beteende. Utifrån detta kan även små förändringar minska stresspåslaget både hos vuxna djur och kalvar, vilket bidrar till högre produktivitet – och gladare kor!

Vi träffas på Gamla Skolan i Möne, där Sanna går igenom hur det fungerar att läsa kornas signaler och vikten av att tränas både inom teknik och djurbeteende. Vi åker sedan till familjen Mjälgård, Mjälgårds mjölk och maskin där vi praktiskt kan öva. Träffen vänder sig till dig som jobbar med alla slags nötkreatur oavsett om du har lång eller kort erfarenhet.

När: 23 november  09.45 - 15.00

Var: Möneskolan Rävike 128 Blidsberg

Evenemanget är kostnadsfritt och Gröna Möten Sjuhärad bjuder på fika och enklare lunch. Gröna Möten följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs på ett tryggt sätt. Alla deltagare får aktuell information inför evenemanget.

Anmälan: senast 17 november via gronamoten/agrovast.se

Frågor: Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18. 

Artikeln publicerades måndag den 11 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste