Lantbrukare från Kil hyllas

Årets landsbygdsföretagare i Värmland hittas i Kil. Det är lantbrukarna Henrik Wejdmark och Erik Gustavsson som tilldelats utmärkelsen för sitt framgångsrika samarbete kring odling och maskiner.

Henrik Wejdmark och Erik Gustavsson har utsetts till Årets landsbygdsföretagare av Landshypotek i Värmland. Foto: Landshypotek

Under torsdagseftermiddagen delades utmärkelsen "Årets landsbygdsföretagare i Wermland" ut av Landshypotek i Ekonomisk Förening i region Wermland. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmärksamma entreprenörskap och företagande inom de gröna näringarna, och i år gick utmärkelsen till de två lantbrukarna från Kil. I ett pressmeddelande skriver Landshypotek:

Med god företagsanda driver de framgångsrika verksamheter på sina respektive gårdar utanför Kil – Henrik Wejdmark med kviguppfödning och Erik Gustavsson som ekologisk växtodlare. Deras samarbete medför effektivisering och kostnadsbesparingar till bådas förtjänst.

Henrik Wejdmark driver Sörby gård, och på gården har man inriktat sig på kviguppfödning åt Vadsbo Mjölk.

– Det är jättekul att få priset. Känns som en bekräftelse på att man jobbar i rätt riktning och det stärker ytterligare motivationen att jobba och utveckla verksamheten. Vi har jättekul på jobbet tillsammans. Det är mycket roligare med både växtodlingsdelen och maskin tack vare detta samarbete, säger Henrik Wejdmark.

På gården Skårebol Hjorttorp bedriver Erik Gustavsson ekologisk växtodling på cirka 400 hektar. Han odlar uteslutande glutenfritt, huvudprodukten är havre och nytt för i år är bovete. Erik odlar även ärtor, bönor och raps.

– Det är verkligen roligt att få den här utmärkelsen tillsammans med Henrik. Det blir också ett kvitto på vårt goda samarbete. Våra verksamheter kompletterar varandra väl och vi har trevligt och kul tillsammans, säger Erik Gustavsson.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 22 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste