dec
7
2021

Resurseffektivitet med fokus på lamm – hur får du ut det mesta av det minsta på din gård? Del 2

Kurs i två delar där Jordbruksverkets nya verktyg används för att hitta flaskhalsar

Klimatsmart och resurssnålt går som väl är hand i hand, så även din ekonomi. Detta är en kurs i två delar där vi använder Jordbruksverkets nya verktyg för att hitta flaskhalsar i din lammproduktion. Det kan gälla växtodling, utfodring, lamningen, perioden när djuren är på bete, energiåtgång eller annat.

Den första träffen är digital via Skype (25 nov), då går vi igenom hur verktyget fungerar och du bestämmer om du vill jobba med hela verktyget eller endast delar av det.

Den andra träffen är fysisk och den förbereder du dig inför genom att fylla i verktygets delar som du är intresserad av. Under kurstillfällets gång resonerar vi om olika resultat och hur de kan förbättras. Inför den andra träffen kommer du att kunna ställa frågor till Birgit Fag via mail eller telefon om du behöver hjälp med att fylla i verktyget. Kursen kräver viss datorvana och det är en fördel, men inte nödvändigt, om du har använt programmet Excel.

Kursen är kostnadsfri och genomförs via Greppa Näringen. Vi bjuder på förmiddagsfika. Gårdsproducerad lunch till självkostnadspris!

VAR: Rugstorps lantgård. För anmälan, besök vår hemsida; https://bit.ly/2Z6ARMl

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Proppen kanske inte var en så dum idé?

Krönika: Första gången jag fick höra ordet ”agronom” var när min mamma berättade att de hade ”proppar” som jobbade på gården. De utbildade sig alltså till agronomer och gjorde den obligatoriska ”proppen”. Jag har hört många olika historier genom hela min uppväxt om när dessa proppar bodde på gården och hade diverse olika idéer för sig. Men nu finns inte proppen längre och därmed har det lämnat ett tomrum, eller är det kanske en kunskapslucka? 

Kommentera