nov
10
2021

Tre timmar i tre kommuner i tre olika dikesföretag! Torsbäcken

Träff i Torsbäcken om att möta klimatförändringarna och hantera vattenbalansen på gården

Hur ska du möta klimatförändringarna och hantera vattenbalansen på din gård och i ditt område med minskad övergödning och en ökad produktion? LRF:s och Kalmarsundskommissionens LEVA projekt arbetar bland annat med och i dikesföretag för minskad övergödning och ökad produktion. Välkommen till tre olika träffar där vi visar i fält hur vi jobbat med klimatanpassningar och samarbeten i tre olika dikesföretag: Torsbäcken, Stohagsdiket och Linbykanalen.

Var och när: 10 november, Torsbäcken, Kalmar. Samling hos Per-Göran Sigfridsson, St. Vångerslät 358, Läckeby.

Vi diskuterar bevattningsmöjligheter, olika miljöaspekter, fördröjningsmagasin, dränering, praktiska lösningar, dikesunderhåll och olika strategier mm. Vilka regler som gäller? Var kan man hitta finansiering och vad ger bäst resultat? Roger Gustavsson, ordföranden LRF sydost, finns på plats under samtliga dagar för att medverka i diskussioner kring olika vattenfrågor. För anmälan och mer info, besök vår hemsida; https://bit.ly/3AYyoRi

Artikeln publicerades måndag den 25 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

”AI är spännande och ska hjälpa hela världen medan GMO är bannlyst”

Krönika: Det kom ett mess till mig häromdagen. Min man var ute på åkern för att få ner de sista hektaren korn i marken innan det annalkande regnet. Uppenbart hade den senaste intensiva veckans alla timmar i traktorn gjort att tankarna börjat glida alltmer från gårdens bestyr till omvärldsreflektioner… ”En tanke från traktorn… Visst är det konstigt att AI är spännande och ska hjälpa hela världen medan GMO är bannlyst… Tror nog att AI är värre för den fria mänskligheten…”

 

Kommentera