nov
11
2021

Tre timmar i tre kommuner i tre olika dikesföretag! Stohagsdiket

Träff i Stohagsdiket om att möta klimatförändringarna och hantera vattenbalansen på gården

Hur ska du möta klimatförändringarna och hantera vattenbalansen på din gård och i ditt område med minskad övergödning och en ökad produktion? LRF:s och Kalmarsundskommissionens LEVA projekt arbetar bland annat med och i dikesföretag för minskad övergödning och ökad produktion. Välkommen till tre olika träffar där vi visar i fält hur vi jobbat med klimatanpassningar och samarbeten i tre olika dikesföretag: Torsbäcken, Stohagsdiket och Linbykanalen.

Mönsterås Vi diskuterar bevattningsmöjligheter, olika miljöaspekter, fördröjningsmagasin, dränering, praktiska lösningar, dikesunderhåll och olika strategier mm. Vilka regler som gäller? Var kan man hitta finansiering och vad ger bäst resultat? Roger Gustavsson, ordföranden LRF sydost finns på plats under samtliga dagar för att medverka i diskussioner kring olika vattenfrågor. För anmälan och mer info, besök vår hemsida; https://bit.ly/30IHQfk

Var och när:11 november, Stohagsdiket, Mönsterås. Samling hos Olof Bosson, Torp 212, Mönsterås. 

Artikeln publicerades måndag den 25 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Som man bäddar får man ligga

Krönika: Snart är det sommarlov för alla som i framtiden ska försörja oss. Några vet vad de vill jobba med, andra inte. En del har sommarjobb, andra inte. Många gånger leder sommarjobbet till insikter, både om arbetsliv och sig själv. För att möta framtida behov behöver rekryteringsunderlaget för rådgivare till lantbruket breddas. Hur många sommarjobb skapas det egentligen inom de gröna näringarna som tillsätts utanför familjekretsen? 

Kommentera