Han tar över efter Heléne Gunnarson

Arla har fått en ny vice ordförande. Det är den tyska Manfred Graff som efterträder Heléne Gunnarson som valt att lämna styrelsen.

Manfred Graff från Tyskland är ny viceordförande i Arla Foods. Foto: Arla

– Det är en stor ära att bli vald till Arlas nya vice ordförande och jag är stolt över det förtroende som styrelsen har för mig och jag är ödmjuk inför detta stora ansvar. Tillsammans med resten av styrelsen och företagsledningen ser jag fram mot att fortsätta arbetet med att stärka och utveckla vårt kooperativ, säger Manfred Graff, i ett pressmeddelande.

Manfred är 62 år gammal och bedriver en konventionell mjölkgård med 230 kor i Sommerath i västra Tyskland. Han har en lång erfarenhet och har varit medlem i MUH, som fusionerade med Arla, sedan 1986, och förtroendevald sedan 1998. Han har varit ordförande i MUH och styrelseledamot i Arla och ordförande i Centraleuropas Area Council sedan 2012. De senaste fyra åren har han också varit ordförande för Area Councils ordförandegrupp.

Omfattande erfarenhet

Arla Foods styrelseordförande Jan Toft Nørgaard ser positiv på den nya vice ordföranden:

– Manfred spelar en nyckelroll i Arlas styrelse och hans omfattande erfarenhet och kunskap om kooperativet kommer att bli en stor tillgång. Som ordförande för Area Councils ordförandegrupp har Manfred gjort ett fantastiskt arbete med att samla och balansera ägarnas intressen i olika områden.

Nya svenskar

Manfred Graff kommer att tillträda som vice ordförande den 27 oktober, då representantskapets möte avslutas.

Nya i styrelsen är också Marita Wolf och Gustav Kämpe som valts in som nya svenska styrelseledamöter, i och med att Heléne Gunnarson och Janne Hansson valt att lämna styrelsen.

Läs mer: De lämnar Arla Foods

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 26 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste