jan
10
2022

Att bygga för dikor och ungnöt

En introduktion i vad du behöver tänka på för att bygga

Går du i byggtankar men inte vet vilken ände du ska börja? Här ges en introduktion på ämnet så att det ska bli lättare att gå vidare. Kursen är i första hand för dig som bor i Södermanlands län.

Innehåll:
• Från idé till färdigt stall
• Vilka lagar och regler är det viktigt att känna till
• Olika typer av stallösningar • Planera för god stallmiljö, låg klimatpåverkan och god djurhälsa
• Frågestund

Föreläsare: Maja-Lena (Malla) Främling, Lantbruksråd i Väst. Aktiviteten är finansierad av Länsstyrelsen i Sörmlands län med medel ur Greppa Näringen.

När: 10 januari 2022

Var: Digitalt via länk

Tid: 18:00-20:30

Sista anmälningsdag 5 januari 2022. OBS! Begränsat antal platser. Anmälan görs på Lantbruksråd i Västs hemsida www.lantbruksradivast.se eller till kurser@lantbruksradivast.se (För att din anmälan ska vara komplett behöver vi ha: namn, adress, mailadress, telefonnummer och personnummer).

Frågor? Maila eller ring Maja-Lena Främling info@lantbruksradivast.se eller 070-207 51 67

Välkomna! 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem är politikernas bästa vän?

Krönika: Höj självförsörjandegraden, öka beredskapen, stärk livsmedelsförsörjningen! Förslagen om hur detta kan göras är många, men på andra sidan av samma mynt exploateras mark årligen. Det är förvisso ett annat tema på krönika än det jag tänkt, men det knyter an till ämnet. Vem är politikernas bästa vän? Vad jag förstår ska aktuella kapitel i miljöbalken utredas och förhoppningsvis leda mot ett starkare skydd av jord- och skogsbruksmark. Då kan markägare förhoppningsvis slippa årsvisa tvister mot maktgalna bolag som yrkar på att de ska tillgodose väsentliga samhällsintressen. Vad är det, om det inte är att skydda den brukbara mark som finns?

 

Kommentera