Nya avsnitt med bonden i fokus

Behöver du något nytt att lyssna på i traktorn? Nu lanserar LRF Örebro, Östergötland och Södermanland 12 nya avsnitt av podden Bonden & jag.

LRF lanserar nya avsnitt av podden Bonden & jag. Avsnitten är cirka 30 minuter långa. Foto: Isabella Odmark

”Övervakad av kriminella”, ”Restaurangen där ingen vet vad som serveras om ett halvår”, ”Möter krisen med kål och äpplen” samt ”Personkemi på gården är lika viktigt som kompetensen” är några av avsnitten i vårens säsong. Man kan även lyssna på lantbrukaren som byggt ett sinnrikt system med dammar för att klara sommarens torka.

–  Intresset för mat och lokalproducerat ökar. Vi tror att det också driver intresset för en podd som Bonden&Jag. Här gör vi det möjligt att hänga med ut till en matproducent och följa med i ett samtal om hållbarhet, miljöansvar och cirkulärt tänkande. Lyssnaren får möta en framtidsbransch med hopp, säger Carl Selling, projektledare och ansvarig utgivare.

Sedan tidigare finns 36 avsnitt med berättelser från olika områden och perspektiv. Bland annat lyfts framtidsjobben i den gröna näringen, integrationsprojekt som öppnar dörrar, digitalisering som ger nya insikter, ungdomar som ser möjligheter och hur maten ska räcka i en krissituation. Sedan lanseringen i april 2020 har podden haft drygt 17 500 lyssningar.

Podden går att hitta där poddar finns, och du hittar den även här.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades söndag den 16 januari 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Nu våras det för lantbruket

Krönika: Äntligen har våren kommit! Ett säkert vårtecken är att det nu är full fart ute på fälten. Hur är det möjligt att alla som har mark att bruka blir som små spralliga barn på julafton, så fort de ser den förste som ger sig ut på sina fält? Det tycker jag är härligt, för äntligen lever landsbygden igen! Det som däremot dämpar vårkänslan är det pågående kriget i Ukraina och de ännu större prisstegringar som skett sedan sist ni läste mina ord. Tänk om vi vetat då att det värsta ännu inte hänt.

 

Kommentera

Hur kommer det sig att det ofta är djur precis överallt?

Krönika: Jag har under mina ändå ganska få år i branschen (jag vet ju väldigt många som hållit på med lantbruk längre än vad jag har levt…) börjat snickra på en mental checklista inför stallbygge. Oron i världen gör ju som alla vet att prisläget är otroligt ovisst. Det jag har att komma med som framtidsspaning om just det, är ingenting som inte andra vet mycket bättre. Därför tänkte jag skriva ner min lilla checklista istället.

 

Kommentera