Fredagsfilm - 16 meter högt majsberg!

Den tyska lantbrukstidningen Agrarheute rapporterar om en maskinstation, även den från Tyskland, som byggt ett 16 meter högt majsberg vid en biogasanläggning. Något man fångat på film på Youtubekanalen LandwirtschaftForstwirtschaft.

"Ett misstag och allt kan gå snett! Vi satsar allt på ett kort och bygger ett 16 meter högt majsberg" lyder rubriken till Youtubefilmen som hittils fått över 544 000 visningar.

Vid en biogasanläggning i tyska Lichtensee som ägs av BGA BIOGAS PLANT 2 GMBH strömmade majsen från en mycket god skörd in i sådana mängder att högen i plansilon växte till skyarna.

En Fendt 1050 Vario syns på filmen som jobbar tillsamans med två Fendt 936 för att putta upp majsen på högen och kompaktera grödan. Totalt innehåller majsberget 38 000 ton, vilket ska räcka för att förse biogasanläggningen i ett helt år.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 21 januari 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Låt de ukrainare som kan arbeta – få arbeta

Debatt: Varje år kommer cirka 1 000 ukrainare med säsongsarbetstillstånd för att plantera skog och utföra röjningsarbete i de svenska skogarna. Detta är erfaren personal, som ofta återkommer år efter år. I sommar ska drygt 400 miljoner skogsplantor planteras, och till detta behövs kompetent arbetskraft. Nu avslår dock Migrationsverket säsongsarbetstillstånden för den ukrainska personal som skulle komma i år. Argumentet från myndigheten är att det på grund av kriget finns risk att man stannar kvar i landet även när säsongen är slut. Någon individuell prövning görs inte. I samband med avslaget hänvisas istället personalen till att söka uppehålls- och arbetstillstånd genom massflyktsdirektivet.

 

Kommentera