Två från norr föreslås till LRF Ungdomens styrelse

Inför riksstämma den 2 mars föreslås två nya ansikten till LRF Ungdomens riksstyrelse. Det är de två norrlänningarna Nathalie Häggström och Per Östman.

Nathalie Häggström och Per Östman föreslås till LRF Ungdomens riksstyrelse. Foto: Privat

Vid stämman kommer nuvarande ledamöter Marit Bohlin och Oliver Kristoffersson lämna sina poster i styrelsen. Som efterträdare föreslår valberedningen Nathalie Häggström och Per Östman.

28-åriga Nathalie Häggström kommer från en gård i Ångermanlands inland. Hon bor i Örnsköldsvik, är utbildad skogsmästare och jobbar på Nätraälven Skog.

– Det ger en bra känsla att kunna hjälpa skogsägare att sköta sina fastigheter utifrån deras egna mål och förutsättningar. Mina uppgifter kretsar främst kring skogsvård och skogsbruksplaner, säger Nathalie Häggström, i ett pressmeddelande.

Nathalie hjärtefråga inom lantbruket är att få fler unga att vilja jobba i de gröna näringarna. 

Nästa person som föreslås till styrelsen är 32 år gamla Per Östman. Även han kommer från Örnsköldsvik, där han är uppväxt på ett familjeskogsbruk. Han har studerat till jägmästare och jobbar i dag på Holmen Energi. Per har precis gjort generationsskifte inom familjen och är därmed nybliven skogsägare.

– Jag känner extra stort intresse för de gröna näringarnas viktiga roll i klimatomställningen, rätten att bruka skog och möjligheterna för att bedriva lantbruk i hela Sverige. Att öka kunskapen och förståelsen för vad vårt hållbara jord- och skogsbruk innebär för Sverige är en nyckelfråga på många sätt, säger Per Östman.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 28 januari 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Låt de ukrainare som kan arbeta – få arbeta

Debatt: Varje år kommer cirka 1 000 ukrainare med säsongsarbetstillstånd för att plantera skog och utföra röjningsarbete i de svenska skogarna. Detta är erfaren personal, som ofta återkommer år efter år. I sommar ska drygt 400 miljoner skogsplantor planteras, och till detta behövs kompetent arbetskraft. Nu avslår dock Migrationsverket säsongsarbetstillstånden för den ukrainska personal som skulle komma i år. Argumentet från myndigheten är att det på grund av kriget finns risk att man stannar kvar i landet även när säsongen är slut. Någon individuell prövning görs inte. I samband med avslaget hänvisas istället personalen till att söka uppehålls- och arbetstillstånd genom massflyktsdirektivet.

 

Kommentera