feb
21
2022

Vallbaserad produktion när insatsmedlen är dyra

Träff med fokus på vallodling

 

Hitta rätt kvävegiva är en viktig faktor för att nå den bästa odlingsekonomin för många grödor. Välbeprövade verktyg finns för både stråsäd och för vallodling för att pricka rätt med kvävegivorna.

Agroväst Gröna möten arrangerar tillsammans med Skaraborgs vallförening en dag med två fokusområden. Under förmiddagens program ligger fokus på att spara kvävet i växtodlingen och i flytgödseln. Är det aktuellt att investera i sensor, myllning eller surgörning och hur kan du sänka din kostnad är andra frågor som kommer lyftas. Efter lunch får vi lyssna mer om foderstrategier och hur proteinhalten kan påverka både priset till odlare och priset på foderstaten.

Evenemanget vänder sig främst till dig som driver mjölk- eller köttproduktion, är företagare eller rådgivare.

Plats: SLU Smedjan i Skara

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. Anmälan krävs och inför evenemanget sänds aktuell information ut. Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se, 0761 07 81 73. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 2022-02-15.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades fredag den 04 februari 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste