apr
8
2022

En del av framtidens skogsbruk

Träff om alternativt brukande av skogen

Det finns flera olika sätt och mål med hur man väljer att bruka sin skog. Många förväntningar som sägs finnas i skogsbruket på att leverera ekosystemstjänster, kan dessutom vara svåra att få ersättning för. Det vi kommer titta på under denna skogsexkursion är exempel på hyggesfria metoder med produktionsmål samt alternativ användning av mark som annars är obrukbar både till betesproduktion och skog. Här kombineras delar av planteringen med bete.

Evenemanget vänder sig främst till dig som är intresserad av skogsbruk. Skogsägare, entreprenörer, rådgivare och andra intresserade inom skogsnäringen.

Hushållningssällskapet och Skogsstyrelsen arrangerar mötet tillsammans med Agroväst Gröna Möten. Det är kostnadsfritt att delta, sista anmälningsdag är den 5 april. Anmäl dig på www.gronamoten.se. Inför evenemanget sänds aktuell information till mötet ut till den e-post du anger vid anmälan.

Plats: Rådde Gård, Länghem Har du frågor kontakta Caroline Dahrén, lokal samordnare Sjuhärad; caroline.dahren@agrovast.se eller 0708-29 09 18. Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades onsdag den 09 mars 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste