maj
9
2022

Bäst utnyttjande av vall och bete

Träff om betesplan för bra foder

Att ha en bra betesstrategi och planering för hela betesperioden kan löna sig. Förutsättningarna varierar dock beroende på vilka och hur många djur som ska beta och hur stor betesarealen är. Bra bete ger friskare djur och bidrar till det öppna landskapet. Men hur lyckas man bäst och vad finns det för fallgropar som man bör tänka på? Kom och ta del av senaste nytt kring Betesstrategin i Halland. Lyssna till flera föreläsare i ämnet, och häng även med ut i fält med genomgång av betet.

Plats: Munkagårdsgymnasiet, Tvååker.

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är företagare, lantbrukare eller mjölkproducent. Seminariet är ett samarrangemang mellan Munkagårdsgymnasiet och Agroväst Gröna Möten. Inför evenemanget sänds aktuell information till mötet ut till en e-postadress du anger i anmälan.

Vid frågor kontakta jennie.dannegren@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se. Anmäl dig i enkelt via www.gronamoten.se senast tisdag 1 maj. Varmt välkommen!

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades torsdag den 14 april 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Mjölkbonde - att vara eller att inte vara

DEBATT. Det har varit ett kaosartat år där marknaden i stort sett har kraschat. Pandemi, krig och inflation. Priserna på foder, gödning och diesel har varierat från dag till dag - ibland från timme till timme. Jag har kritiserat systemet. Politiken. Forskningen. Och även lantbrukarna. Jag har många gånger frågat mig själv om avvecklingen av vår svenska bondekår faktiskt är den utveckling lantbruket så länge har väntat på. 

Kommentera