maj
12
2022

Alternativa korta matkanaler - VILTMAT

Handelsvägar som stärker och ökar lokal handel

Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Den lokala maten är fortsatt en stark trend, och det behövs hitta enklare lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent vill skala upp sin verksamhet. Vill du veta hur en vilthanteringsanläggning fungerar? På Naturbruksskolan Svenljunga inspirerar Johan Samuelsson, yrkeslärare inom jakt på skolan och som privat driver dovviltshägn med tillhörande vilthanteringsanläggning och gårdsbutik. Vilka för och nackdelar finns det med egen vilthantering? Naturbruksskolan Svenljunga har en egen vilthanteringsanläggning som vi kommer besöka. Med oss är även Mikael Nyman, kock på skolan som berättar om hur de använder viltmat i skolans restaurang. Livsmedel är sedan länge ett prioriterat branschområde för Västra Götalandsregionen. Berit Mattsson, regionutvecklare, deltar och ger oss en inblick i utvecklingsarbetet där regionen kommer att ha ett ökat fokus på omställning till ett hållbart livsmedelssystem där produktion av livsmedel i Västra Götaland står i centrum, men även insatser för hållbar konsumtion finns med på agendan.

Naturbruksförvaltningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regionala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion, men välkomnar även dig som är intresserad av ämnet och av alternativa korta matkanaler.

Plats: Naturbruksskolan Svenljunga eller digitalt. Anmälan krävs. Begränsat antal vid fysiskt deltagande. Inför evenemanget sänds aktuell information och länk ut.

Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 8 maj. Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste