Dava Foods slutar med ägg från de sista burhönsen

Som en del i omställningen mot en 100 procent hållbar äggproduktion med fokus på god djurhållning, fasar Dava Foods nu ut de sista burhönsen. Från och med juli erbjuds endast KRAV-ägg och ägg från frigående höns under varumärket Lantägg. 

Dava Foods fasar nu ut de sista burhönsen som en del i omställningen mot en 100 procent hållbar äggproduktion. Foto: Carolina Wahlberg

– I linje med vår hållbarhetsstrategi fasar vi nu ut de sista burhönsen vilket inte minst syftar till att sända en viktig signal till branschen att följa vårt initiativ och arbeta mer medvetet framåt, säger Kjell Dalin, Marknad och Försäljningschef, DAVA Foods Sverige, i ett pressmeddelande. 

Dava Foods är en skandinavisk livsmedelskoncern som i Sverige saluförs under varumärket Lantägg. Det svenska huvudkontoret ligger i Skara där också det ursprungliga Svenska Lantägg startades 1982. Genom att nu gå över helt till KRAV och frigående sänder Dava Foods, som ett av de största äggpackerierna i Sverige, ut en viktig signal till branschen. Producenter erbjuds hjälp i omställningen för att erbjuda produkter som tar hänsyn till djur och miljö.  

En djuretisk fråga

– Det är ingen lätt fråga och vi värnar förstås om alla våra producenter. Därför har processen att fasa ut burhöns varit både lång och eftertänksam. Samtidigt är det en djuretisk fråga och vi vet i dag att frigående höns mår bäst. Så i slutänden var beslutet inte svårt. Nu blickar vi framåt och genomför flera åtgärder för att nå 100 procent hållbar äggproduktion. Vårt klimatcertifierade ägg är ett bra exempel, men vi har många pågående projekt inom vår hållbarhetsstrategi, säger Kjell Dalin.  

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 12 juli 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste