sep
13
2022

Trädgård i framtid

Studieresa till Skepparslöv

Häng med till en branschdag för trädgårdsodlare med temat ”Grönsaker - etablering och ogräshantering”, när HIR Skåne och LRF Trädgård m.fl. ordnar en horto-fältdag i Skepparslöv. Följ med och se tips inför etablering, bevattning, strategier mot ogräs och för växtskydd. Trädgårdsbranschen samlas för en heldag i fält med utställare, demovisningar och mycket mer.

Studieresan blir en endagstur med buss. Bussen utgår tidigt från Skara och kommer att stanna i Borås och Varberg på vägen. Horto-fältdagen är öppen mellan 09.00-17.00 och vi beräknar vara där på plats mellan kl 11.00-17.00.

Plats: Skepparslöv i Kristianstad

Studieresan görs i samarbete med Tillväxt trädgård väst och Agroväst Gröna Möten. Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till lantbruksföretag, rådgivare, forskare, företagsrepresentanter eller andra intressenter. Inför evenemanget sänds aktuell information ut till den e-postadress du angett. Vid frågor kontakta. madeleine.vendel@agrovast.se.

Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 2022-09-08.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades onsdag den 10 augusti 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vikten av att fira det lilla

Krönika: Årets odlingssäsong är inte över än, och det finns en risk att det blir en lång och utdragen höst innan höstbruket kan anses vara klart. Det har varit ett utmanande år likt 2018, men vädret detta år kom i fel ordning i många delar av vårt avlånga land. Att dagarna varit svårplanerade är vi nog många som kan hålla med om. Att vi jobbar i en bransch där vi måste anpassa oss efter moder jord har varit extra tydligt det här året och kan av den anledningen leda en konstant känsla av motvind när man ständigt får kämpa. För att orka jobba vidare och få ihop detta år behöver vi få in glädjen i vår vardag. Genom att försöka lirka fram de små ljusglimtarna och försöka lyfta dem, kan vi få hjälp att orka kämpa i mål.

 

Kommentera