okt
11
2022

Ogräsreglering för småskalig grönsaksproduktion

Kurs om ogräsreglering

För att få bättre ekonomi och säkrare skörd behöver du ha kontroll över ogräset. Vi vet alla att detta är både arbetsintensivt och kostsamt. Dessutom påverkar det extrema vädret ogräset med nya utmaningar.

Vi erbjuder dig en kurs inom LRF Trädgårds satsning ”Ökad konkurrenskraft för trädgårdsnäringen vid extremväder” för att öka din kunskap och uppdatera dig om det senaste från studier, åtgärder och redskap för att hantera ogräset på ett effektivare och ekonomiskt sätt.

Vi kommer att träffas fysiskt på Bossgården utanför Tidaholm och få möjlighet att aktivt se och prova på ett antal redskap. Läs mer och anmäl dig på www.extremvader.se under Kurser.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem bestämmer vem det är som har rätt att vara bonde? 

Krönika: På 60-talet premierade lantbruks­nämnden ett urval av gårdar som kunde få bidrag för investeringar samt låga räntor på sina lån. Dessa gårdar rustades upp i koncentrerad rationalisering (KR) medan granngårdarna många gånger fick stänga ladugårdsdörrarna och arrendera ut marken. Efter inträdet i EU, blev betesputsen ett verktyg för att den bortvalda bonden fortsatt kunna ha kvar marken och ta igen jordbruksstödet. Vilket har lett till ytterligare svårigheter i norrländska bygder att utvidga produktionsgårdarnas arealer. 

 

Kommentera