sep
6
2022

Kväll om biodling

Bättre skördar med pollinatörer

Vi får under kvällen träffa ordföranden i Falkenbergs biodlarförening, Bengt Frizell, som berättar om bin och biodling samt om utbildningen av nya biodlare i Falkenberg. Entreprenören Nick som driver Nicks biodling berättar sedan om hur han startade upp och nu driver sitt företag samt framtidsplanerna inom biodling. Bitillsynsmannen Stefan berättar om vad man ska tänka på som biodlare.

Plats: Vinbergs bygdegård i Falkenberg

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är rådgivare, student eller privatperson som är intresserad av biodling. Seminariet är ett samarrangemang mellan Nicks biodling, Falkenberg Ätradalens biodlarförening och Agroväst Gröna Möten. 

Anmäl dig via www.gronamoten.se senast 1 september. 

Vid frågor kontakta jennie.dannegren@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se. Inför evenemanget sänds aktuell information till mötet ut till en e-postadress du anger i anmälan. Varmt välkommen!

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Proppen kanske inte var en så dum idé?

Krönika: Första gången jag fick höra ordet ”agronom” var när min mamma berättade att de hade ”proppar” som jobbade på gården. De utbildade sig alltså till agronomer och gjorde den obligatoriska ”proppen”. Jag har hört många olika historier genom hela min uppväxt om när dessa proppar bodde på gården och hade diverse olika idéer för sig. Men nu finns inte proppen längre och därmed har det lämnat ett tomrum, eller är det kanske en kunskapslucka? 

Kommentera