okt
7
2022

Framgångsrikt företagande inom trädgård

Framdrivning och försäljning av kruk- och uteplanteringsväxter 

Hög kvalitet på växter som drivs fram för försäljning kräver en hel del kunskap. Lyssna till flera kunsskapsspridare inom området. Vi träffas på Skårs gård och inleder med kaffe och fralla. Maja Persson från LRF Trädgård ger oss en genomgång om hur det ser ut för trädgårdsbranschen just nu. Sofia Warefelt och Emma Svensson berättar om sitt nystartade projekt Ekodahlior och hur de kom igång. Vi får sedan en inblick i Klimatklivet där samordnare från Länsstyrelsen är med och berättar om vad man kan ansöka om och hur det fungerar att ansöka. Efter en god lunch beger vi oss ner till Arvidssons i Fjärås där Maria visar oss runt i odlingen och berättar om verksamheten. Vi får också lyssna på leverantören av de nyinstallerade värmepumparna som är en investering med hjälp av Klimatklivet. Vi avslutar med kaffe.

Plats: Skårs Gård Fjärås

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är rådgivare, student, trädgårdsinteserad eller lantbrukare. Seminariet är ett samarrangemang mellan LRF Trädgård, Länsstyrelsen Halland och Arvidssons i Fjärås och Agroväst Gröna Möten.

Anmäl dig via www.gronamoten.se senast 3 oktober. Inför evenemanget sänds aktuell information till mötet ut till en e-postadress du anger i anmälan. Vid frågor kontakta jennie.dannegren@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se. Varmt välkommen!

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera