okt
7
2022

Framgångsrikt företagande inom trädgård

Framdrivning och försäljning av kruk- och uteplanteringsväxter 

Hög kvalitet på växter som drivs fram för försäljning kräver en hel del kunskap. Lyssna till flera kunsskapsspridare inom området. Vi träffas på Skårs gård och inleder med kaffe och fralla. Maja Persson från LRF Trädgård ger oss en genomgång om hur det ser ut för trädgårdsbranschen just nu. Sofia Warefelt och Emma Svensson berättar om sitt nystartade projekt Ekodahlior och hur de kom igång. Vi får sedan en inblick i Klimatklivet där samordnare från Länsstyrelsen är med och berättar om vad man kan ansöka om och hur det fungerar att ansöka. Efter en god lunch beger vi oss ner till Arvidssons i Fjärås där Maria visar oss runt i odlingen och berättar om verksamheten. Vi får också lyssna på leverantören av de nyinstallerade värmepumparna som är en investering med hjälp av Klimatklivet. Vi avslutar med kaffe.

Plats: Skårs Gård Fjärås

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är rådgivare, student, trädgårdsinteserad eller lantbrukare. Seminariet är ett samarrangemang mellan LRF Trädgård, Länsstyrelsen Halland och Arvidssons i Fjärås och Agroväst Gröna Möten.

Anmäl dig via www.gronamoten.se senast 3 oktober. Inför evenemanget sänds aktuell information till mötet ut till en e-postadress du anger i anmälan. Vid frågor kontakta jennie.dannegren@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se. Varmt välkommen!

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades tisdag den 13 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Det är kunden som betalar

Krönika: Har du under senaste åren hört uttrycket ”Pricing power”, eller prissättningskraft på svenska? Det handlar om företag som har möjlighet att höja priserna utan att tappa marknadsandelar. I tider av inflation har begreppet aktualiserats då möjligheten för företag att föra över högre produktionskostnader på konsumenterna påverkar inflationens utveckling över tid. Hur står det till med lantbruksföretagens prissättningskraft?

 

Kommentera