okt
20
2022

Kostnadseffektiv hästhållning

Studieresa till stall Larsagården active stable.

Birgitta Friberg Sjöberg har mångårig vana av hästhållning i olika system. Sedan några år tillbaka driver hon ett stall med aktiv grupphästhållning där styrkan och inriktning är hållbar hästhållning. Målet är att hästen ska må så bra som möjligt alla timmar på dygnet. Hästarna är fria att röra sig helt efter eget behov och anläggningens utforming uppmuntrar till lågintensiv rörelse under hela dygnet. Margareta Bendroth arbetar sedan ett antal år tillbaka med hästens och hästnäringens bästa i fokus. Under denna dag kommer hon delta och dela med sig av erfarenheter som hjälper oss till en hästhållning som gör att vi kan lägga fokus och tid på rätt saker.

Möjlighet finns att åka buss från Sjuhärad. Första påstigning är i Tranemo för vidare färd via Borås till Essunga. Anmäl intresse för buss när du anmäler dig, så kommer tidplan och hållplatser på mail innan evenemanget.

När: 20 oktober

Var: Essunga Hembygdsförening Stommen vid Essunga kyrka

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare, rådgivare samt företags- och myndighetsrepresentanter.

Inför evenemanget sänds aktuell information ut till den e-postadress du anger i anmälan.

Vid frågor kontakta caroline.dahren@agrovast.se eller telefon 0708-29 09 18.

Anmälan: Senast 13 oktober via www.gronamoten.se

Artikeln publicerades fredag den 23 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Kan normalt betyda olika saker?

Krönika: Inflationen fortsätter att ligga på en högre nivå än vad vi under många år ansett vara normalt. Vi får gå tillbaka till tidigt 90-tal för att hitta motsvarande nivåer och riksbankerna runt om i världen höjer sina styrräntor för att motverka utvecklingen. Följden blir högre marknadsräntor och här blir det intressant att ställa sig frågan vad som är normalt? Låt oss resonera lite kring begreppet referensram.

 

Kommentera