okt
20
2022

Kostnadseffektiv hästhållning

Studieresa till stall Larsagården active stable.

Birgitta Friberg Sjöberg har mångårig vana av hästhållning i olika system. Sedan några år tillbaka driver hon ett stall med aktiv grupphästhållning där styrkan och inriktning är hållbar hästhållning. Målet är att hästen ska må så bra som möjligt alla timmar på dygnet. Hästarna är fria att röra sig helt efter eget behov och anläggningens utforming uppmuntrar till lågintensiv rörelse under hela dygnet. Margareta Bendroth arbetar sedan ett antal år tillbaka med hästens och hästnäringens bästa i fokus. Under denna dag kommer hon delta och dela med sig av erfarenheter som hjälper oss till en hästhållning som gör att vi kan lägga fokus och tid på rätt saker.

Möjlighet finns att åka buss från Sjuhärad. Första påstigning är i Tranemo för vidare färd via Borås till Essunga. Anmäl intresse för buss när du anmäler dig, så kommer tidplan och hållplatser på mail innan evenemanget.

När: 20 oktober

Var: Essunga Hembygdsförening Stommen vid Essunga kyrka

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare, rådgivare samt företags- och myndighetsrepresentanter.

Inför evenemanget sänds aktuell information ut till den e-postadress du anger i anmälan.

Vid frågor kontakta caroline.dahren@agrovast.se eller telefon 0708-29 09 18.

Anmälan: Senast 13 oktober via www.gronamoten.se

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera