Stiftelsen Lantbruksforskning får ny vd

Den första december tillträder livsmedelsagronomen Mathilda Hollertz som ny vd på Stiftelsen Lantbruksforskning.

Mathilda Hollertz blir ny vd på Stiftelsen Lantbruksforskning. Foto: Juliana Fälldin

Mathilda Hollertz är 31 år och har enligt Stiftelsen Lantbruksforskning en gedigen lantbruksbakgrund. Senast kommer hon från en tjänst på Gröna Arbetsgivare, där hon arbetat med public affairs.

– Lantbruket spelar en stor roll för att lösa många av samhällets utmaningar och forskning är avgörande för att näringen ska vara konkurrenskraftig och ligga i framkant. Jag ser verkligen fram emot att arbeta för att stiftelsen bidrar till de bästa förutsättningarna för lantbruket, säger Mathilda Hollertz, i ett pressmeddelande.

Stiftelsens ordförande, Lena Åsheim, är nöjd med rekryteringen.

– Det gläder oss att kunna välkomna Mathilda till Stiftelsen Lantbruksforskning. Hon får nu uppdraget att tillsammans med forskningsexperterna på kansliet arbeta med att utveckla stiftelsens finansiering och samarbeten, säger hon.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 28 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Mjölkbonde - att vara eller att inte vara

DEBATT. Det har varit ett kaosartat år där marknaden i stort sett har kraschat. Pandemi, krig och inflation. Priserna på foder, gödning och diesel har varierat från dag till dag - ibland från timme till timme. Jag har kritiserat systemet. Politiken. Forskningen. Och även lantbrukarna. Jag har många gånger frågat mig själv om avvecklingen av vår svenska bondekår faktiskt är den utveckling lantbruket så länge har väntat på.

Kommentera