En demomaskin från JCB stulen och återfunnen

Agro Maskiner i Skåne hade under början av veckan en JCB teleskoplastare ute hos en kund på demokörning. Dagen efter att kunden tagit emot maskinen fick Ingvar Persson, försäljningsansvarig på Agro Maskiner Billesholm ett samtal om att maskinen var borta.

Ingvar Persson, försäljningsansvarig på Agro Maskiner Billesholm är mycket glad över att maskinen för ovanlighetens skull kommit till rätta. Foto: Agro Maskiner 

– Efter jag fick beskedet om att maskinen var stulen anmälde jag till polisen. Därefter använde jag mig mig av JCB:s spårningssystem LiveLink, som visade mig till ett skogsområde 25 kilometer från kundens gård. Väl på plats fanns ingen maskin och jag valde då att ta kontakt med vår verkstad som kunde spåra den mer specifikt och se exakt när maskinen är i rörelse och var den är, säger Ingvar Persson.

Det skulle dröja ända till klockan åtta samma dag innan Ingvar fick en notis om att maskinen nu var i rörelse igen. Ingvar och hans fru hoppade in i bilen och mötte upp polis längs vägen som följde efter tills Ingvar signalerade att de borde vara framme nu.

– Väl på plats var polisen först och där stod maskinen med motorn i gång och dörren öppen utan förare. Föraren hade tyvärr flytt innan vi och polisen kom dit. Eftersöket med hund gick till en början bra men tyvärr tappade hunden spåret och föraren går troligtvis fortsatt fri. Nu är maskinen beslagtagen av polis för en teknisk undersökning men vi är mycket glada att maskinen är återfunnen och i fint skick, avslutar Ingvar.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 28 september 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Mjölkbonde - att vara eller att inte vara

DEBATT. Det har varit ett kaosartat år där marknaden i stort sett har kraschat. Pandemi, krig och inflation. Priserna på foder, gödning och diesel har varierat från dag till dag - ibland från timme till timme. Jag har kritiserat systemet. Politiken. Forskningen. Och även lantbrukarna. Jag har många gånger frågat mig själv om avvecklingen av vår svenska bondekår faktiskt är den utveckling lantbruket så länge har väntat på.

Kommentera