okt
14
2022

Lyckas med din valletablering

Fältvandring och maskinteknik med föredrag.

En väl fungerande vall som ger hög avkastning av rätt kvalitet, är grunden i en grovfoderbaserad djurproduktion. Vad som egentligen är den rätta etableringsmetoden och de lämpligaste maskinerna för ändamålet, pågår ständig forskning och försök kring. Detta är ett tillfälle att ta del av allt från grundläggande lära, alternativa metoder, titta på aktuella försök i fält med olika såtidpunkter, samt förevisning av teknikmaskiner som finns på marknaden och hur de fungerar.

När: 14 oktober 09.30-15.00

Var: Rådde gård, SE-514 52 Länghem

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare, rådgivare eller student. Inför evenemanget sänds aktuell information ut till den e-postadress du anger i anmälan.

Frågor: caroline.dahren@agrovast.se eller telefon 0708-29 09 18.

Anmälan: Senast 12 oktober via www.gronamoten.se

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera