nov
30
2022

Alternativa korta matkanaler ost - Ursprungsmärkning

Handelsvägar som stärker och ökar lokal handel

Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Den lokala maten är fortsatt en stark trend, och det behövs hitta enklare lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent vill skala upp sin verksamhet. Kerstin Johansson jobbar på ysteriet vid Almnäs Bruk. De producerar ost med egen ekologisk mjölk från egna kor som är utfodrade med det de själva skördat från egna åkrar och beten. De standardiserar inte mjölkens fett och protein utan välkomnar att ostarnas karaktär varierar med säsongen. Med hjälp av ostarna berättar hon och Thomas Berglund, en av ägarna till Almnäs Bruk, om Almnäs snart 800-åriga historia och förhoppningar inför framtiden. Thomas kommer också att berätta mer om Almnäs Bruks arbete med export och ursprungsmärkning. Deltagarna får även en rundvandring i mejeriet.

Plats: Almnäs, SE-544 94 Hjo.

Anmälan krävs och det finns ett begränsat antal platser. Inför evenemanget sänds aktuell information ut. Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se, 0761 07 81 73. Anmäl ditt deltagande på www.gronamoten.se senast 2022-11-24.

Sverige Naturbruksför­valtningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regio­nala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion, men välkomnar även dig som är intresserad av ämnet och av alternativa korta matkanaler.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades fredag den 07 oktober 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Kan normalt betyda olika saker?

Krönika: Inflationen fortsätter att ligga på en högre nivå än vad vi under många år ansett vara normalt. Vi får gå tillbaka till tidigt 90-tal för att hitta motsvarande nivåer och riksbankerna runt om i världen höjer sina styrräntor för att motverka utvecklingen. Följden blir högre marknadsräntor och här blir det intressant att ställa sig frågan vad som är normalt? Låt oss resonera lite kring begreppet referensram.

 

Kommentera