Alternativa korta matkanaler ost - Ursprungsmärkning
Handelsvägar som stärker och ökar lokal handel
Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Den lokala maten är fortsatt en stark trend, och det behövs hitta enklare lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent vill skala upp sin verksamhet. Kerstin Johansson jobbar på ysteriet vid Almnäs Bruk. De producerar ost med egen ekologisk mjölk från egna kor som är utfodrade med det de själva skördat från egna åkrar och beten. De standardiserar inte mjölkens fett och protein utan välkomnar att ostarnas karaktär varierar med säsongen. Med hjälp av ostarna berättar hon och Thomas Berglund, en av ägarna till Almnäs Bruk, om Almnäs snart 800-åriga historia och förhoppningar inför framtiden. Thomas kommer också att berätta mer om Almnäs Bruks arbete med export och ursprungsmärkning. Deltagarna får även en rundvandring i mejeriet.
Plats: Almnäs, SE-544 94 Hjo.
Anmälan krävs och det finns ett begränsat antal platser. Inför evenemanget sänds aktuell information ut. Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se, 0761 07 81 73. Anmäl ditt deltagande på www.gronamoten.se senast 2022-11-24.
Sverige Naturbruksförvaltningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regionala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion, men välkomnar även dig som är intresserad av ämnet och av alternativa korta matkanaler.
Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.