nov
3
2022

Hönshirs

Dag med fokus på världens tredje farligaste ogräs

Hönshirs har blivit ett allvarligt växande problem i västra Sverige. Främst i norra Bohuslän, runt Uddevalla och i södra Bohuslän. Hönshirs är världens tredje farligaste ogräs vilket gör att vi måste göra vad vi kan för att bekämpa den. Kunskapen och erfarenheten om Hönshirs rel. är begränsad i vårt område och därför tar vi hjälp av Kirsten Semb Tørresen, NIBIO, Norsk institutt for bioøkonom. Hon är forskare på ogräs och har mångårig erfarenhet av Hönshirs och haft flera projekt om detta ogräs. I Norge har Hönshirs funnits i många år och de har långvariga erfarenheter vilket vi nu kan ta del av. Mattias Andersson Växtskyddscentralen medverkar och Lars Svensson redogör för ett demo på Hisingen där Lantmännen testat att göra insådd med olika klöversorter för att hålla nere Hönshirsen.

Plats: Skee Församlingshem, SE-452 94 Strömstad, Sverige

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare eller rådgivare. Inför evenemanget sänds aktuell information ut till mötet till den e-postadress du anger i anmälan.

Vid frågor kontakta lars.svensson@agrovast.se 0703 77 30 24. Anmäl dig enkelt via www.gronamoten.se senast 1 november.

Varmt välkommen!

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades måndag den 10 oktober 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste