dec
5
2022

Klimatförändringar i Sverige och skogen

Kostnadsfri kurs i klimatförändringar för dig som arbetar med skogen eller äger skog.

Skogsbruket behöver anpassas till både pågående och framtida klimatförändring. Anmäl dig till SMHIs nybörjarkurs i klimatförändringar och klimatanpassning för att lära dig mer om detta. Vi lär oss mer om hur klimatet kan komma att bli i Sverige t.ex. hur kommer det se ut med tjäle i framtiden, vad händer med torka och brandrisk och hur kommer det se ut med markfuktighet. Blåser det egentligen mer nu än förr och var vintern kallare? Under dagen tittar tillbaka på hur det sett ut de senaste 100 år i Sverige!

När: 5 december 9-17 (frukost och registrering från 8:30) 

Var: SMHI lokaler i Norrköping alt digitalt

Mer information: https://www.smhi.se/professionella-tjanster/utbildningar/kurs-i-klimatanpassning-och-klimatforandringar-for-dig-som-arbetar-med-skogen-1.183571 (anmälan via webben)

Kontaktperson: Alexandra Birger Röör, alexandra.birger-roor@smhi.se

Artikeln publicerades fredag den 28 oktober 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Kan normalt betyda olika saker?

Krönika: Inflationen fortsätter att ligga på en högre nivå än vad vi under många år ansett vara normalt. Vi får gå tillbaka till tidigt 90-tal för att hitta motsvarande nivåer och riksbankerna runt om i världen höjer sina styrräntor för att motverka utvecklingen. Följden blir högre marknadsräntor och här blir det intressant att ställa sig frågan vad som är normalt? Låt oss resonera lite kring begreppet referensram.

 

Kommentera