dec
5
2022

World Soil Day 2022: Soils, where food begins"

Bördiga och välmående jordar är grunden för vår livsmedelsförsörjning.

Institutionen för mark och miljö vid SLU studerar olika aspekter av marken och hur den används i jordbruket, skogen och urbana miljöer. Under World Soil Day bjuder institutionen in till ett fullspäckat program där du får möjlighet att höra om den allra senaste forskningen om markens roll för mat och klimat.

Programmet inkluderar intressanta föredrag om näringsämnena i jorden, hanteringen av vatten i jordbruket, markpackningens hot mot vår livsmedelsförsörjning, och mycket mer. Du kommer få chansen att delta i diskussioner och ställa frågor direkt till våra forskare, och få en ökad förståelse för vilka frågor som är viktiga för markforskningen idag.

Eventet kommer att hållas på engelska, men med möjlighet att ställa frågor på svenska.

Plats: Uppsala, Ultuna och Zoom

Mer information hittar du här.  

Kontaktperson: Johan Stendahl, johan.stendahl@slu.se

Artikeln publicerades torsdag den 10 november 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Kan normalt betyda olika saker?

Krönika: Inflationen fortsätter att ligga på en högre nivå än vad vi under många år ansett vara normalt. Vi får gå tillbaka till tidigt 90-tal för att hitta motsvarande nivåer och riksbankerna runt om i världen höjer sina styrräntor för att motverka utvecklingen. Följden blir högre marknadsräntor och här blir det intressant att ställa sig frågan vad som är normalt? Låt oss resonera lite kring begreppet referensram.

 

Kommentera