dec
7
2022

Lokala proteingrödor till humankonsumtion

Presentation av resultat och slutsatser från projektet Rätt från Slätt

Dags för slutkonferens för projekt Rätt från Slätt - resultat och slutsatser. I en tid med behov av ökad självförsörjningsgrad och beredskap uppstår frågan – Kan vi försörja oss med lokala proteingrödor för humankonsumtion?

• Vad är erfarenheterna hittills och vilka satsningar vill man se framöver?

• Hur ser planerna ut för förädling av svenska och lokala proteingrödor?

• Vad säger odlarna och vad säger marknaden?

Vi inleder dagen med lunch på Bjertorp slott och går därefter till lokalen utanför på Bjertorps egendom, Stenladan, där vi får för lyssna till RISE, Dafgård och erfarenheter från odlingar av både linser och andra grödor.

Plats: Bjertorps Egendom. Evenemanget är kostnadsfritt och är ett samarrangemang mellan Rätt från Slätt och Naturbruksförvaltningen tillsammans med Agroväst Gröna möten. Evenemanget vänder sig till lantbrukare, livsmedelsproducenter, livsmedelsförädlare eller andra intressenter. Inför evenemanget sänds aktuell information ut.

Anmäl dig på www.gronamoten.se nedan senast 2022-11-30. Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se eller på telefon 0761078173.

Varmt välkommen!

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades fredag den 18 november 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är det som (inte) händer?

Krönika: Året var 1797. De första försäkringarna mot hagelskador på skördar i Europa började ta form. Hagelskurarna kunde ge betydande ekonomiska konsekvenser för den enskilde lantbrukaren och en förlorad produktion innebar svält för samhället. En försäkringslösning bidrog till att hjälpa lantbrukarna att möta meteorologiska fenomen, där yrkeskunskapen inte kunde påverka utfallet av skörden. Hur har försäkringslösningarna inom detta område utvecklats de senaste 225 åren?

 

Kommentera