dec
7
2022

Lokala proteingrödor till humankonsumtion

Presentation av resultat och slutsatser från projektet Rätt från Slätt

Dags för slutkonferens för projekt Rätt från Slätt - resultat och slutsatser. I en tid med behov av ökad självförsörjningsgrad och beredskap uppstår frågan – Kan vi försörja oss med lokala proteingrödor för humankonsumtion?

• Vad är erfarenheterna hittills och vilka satsningar vill man se framöver?

• Hur ser planerna ut för förädling av svenska och lokala proteingrödor?

• Vad säger odlarna och vad säger marknaden?

Vi inleder dagen med lunch på Bjertorp slott och går därefter till lokalen utanför på Bjertorps egendom, Stenladan, där vi får för lyssna till RISE, Dafgård och erfarenheter från odlingar av både linser och andra grödor.

Plats: Bjertorps Egendom. Evenemanget är kostnadsfritt och är ett samarrangemang mellan Rätt från Slätt och Naturbruksförvaltningen tillsammans med Agroväst Gröna möten. Evenemanget vänder sig till lantbrukare, livsmedelsproducenter, livsmedelsförädlare eller andra intressenter. Inför evenemanget sänds aktuell information ut.

Anmäl dig på www.gronamoten.se nedan senast 2022-11-30. Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se eller på telefon 0761078173.

Varmt välkommen!

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades fredag den 18 november 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Kan normalt betyda olika saker?

Krönika: Inflationen fortsätter att ligga på en högre nivå än vad vi under många år ansett vara normalt. Vi får gå tillbaka till tidigt 90-tal för att hitta motsvarande nivåer och riksbankerna runt om i världen höjer sina styrräntor för att motverka utvecklingen. Följden blir högre marknadsräntor och här blir det intressant att ställa sig frågan vad som är normalt? Låt oss resonera lite kring begreppet referensram.

 

Kommentera