Thomas Isaksson ny chef för Lantmännen Cerealia

Thomas Isaksson tillträder den 1 mars 2023 som chef för Lantmännen Cerealia. Han efterträder då Magnus Kagevik, vd och koncernchef Lantmännen, som tillfälligt agerat i positionen sedan augusti 2022. 

Thomas Isaksson kommer i sin nya roll att ingå i Lantmännens koncernledning. Foto: Lantmännen 

– Det är glädjande att kunna meddela att Thomas Isaksson tillträder rollen som chef för Lantmännen Cerealia. Thomas har de senaste åren gjort ett utmärkt arbete inom Unibake och Vaasan, och jag är övertygad om att han med sitt goda ledarskap och gedigna erfarenhet från både Lantmännen och övrig livsmedelsindustri är rätt person att leda Cerealia framåt. Det är också positivt att vi ännu en gång kan internrekrytera till en ledande position, säger Magnus Kagevik, Lantmännens vd och koncernchef, i ett pressmeddelande. 

I sin nya roll kommer Thomas att ingå i Lantmännens koncernledning och rapportera till Magnus Kagevik. Thomas som är från Finland har arbetat som vd inom Lantmännen sedan förvärvet av Vaasan 2015, och därefter bland annat som affärsområdeschef för Lantmännen Unibakes färskbrödsaffär.  

– Jag vill tacka för förtroendet att leda Cerealia, och ser fram emot att fortsätta utveckla affären tillsammans med alla kollegor och medarbetare. Cerealia har många starka produkter och varumärken, och jag ser stora möjligheter på vägen framåt. Samtidigt vill jag också tacka alla kollegor på Vaasan och Unibake för allt gott samarbete de senaste sju åren. Det har varit en fantastisk resa och jag känner mig komfortabel att nu ge stafettpinnen vidare, säger Thomas Isaksson. 

På Lantmännen Cerealia utvecklas, produceras och marknadsförs ett stort sortiment med produkter av hög kvalitet, med basen i nordiska spannmål. Cerealia har 1 200 medarbetare i Norden och Ukraina. Huvudkontoret ligger på Kungsholmen i Stockholm.  Källa: Lantmännen Cerialia

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 19 januari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Som man bäddar får man ligga

Krönika: Snart är det sommarlov för alla som i framtiden ska försörja oss. Några vet vad de vill jobba med, andra inte. En del har sommarjobb, andra inte. Många gånger leder sommarjobbet till insikter, både om arbetsliv och sig själv. För att möta framtida behov behöver rekryteringsunderlaget för rådgivare till lantbruket breddas. Hur många sommarjobb skapas det egentligen inom de gröna näringarna som tillsätts utanför familjekretsen? 

Kommentera