mar
30
2023

Miljöanpassad dikesrensning

Träff om underhåll och åtgärder i vattenanläggningar

Vi lär oss mer om miljöanpassad dikesrensning och resonerar kring behov av rensning och orsaker till erosions- och sedimentationsproblem. Vilka förebyggande åtgärder kan göras, hur kan en underhållsplan se ut och hur kan underhållsbehoven minska? Genom att anpassa olika åtgärder till markavattningsföretagets/dikets tillstånd, vattendragets flöden och landskapets förhållanden kan rensningarna göras så miljöanpassade som möjligt. Vi börjar dagen inomhus och ger oss ut i fält efter lunch.

Plats: Pensionat Lundåkra i Kvibille

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är företagare, entreprenör, har dikesföretag eller är markägare. Seminariet är ett samarrangemang mellan LEVA Halland, Falkenbergs kommun, Hushållningssällskapet Halland och Agroväst Gröna Möten.

Anmäl dig i via www.gronamoten.se senast 23 mars. Inför evenemanget sänds aktuell information till mötet ut till en e-postadress du anger i anmälan. Vid frågor kontakta jennie.dannegren@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se. 

Varmt välkommen!

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades torsdag den 19 januari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Det går inte att fatta fel beslut

Krönika: Brukar du tänka att det här beslutet är det optimala och sedan göra tvärtom? Nej, jag tänkte väl det. Vardagen består av många val och beslut som ska tas. En del sker medvetet och andra utan att du reflekterar över det. Vissa beslut kräver mer underlag än andra och en del går att fatta på den sköna magkänslan. Det senare behöver inte vara fel baserat på dina värderingar, men är inte optimalt i alla lägen.

 

Kommentera