mar
13
2023

Havre - en gröda med många nyttor!

Bra för både marken och magen. 

Havre - ett supergryn med många hälsosamma egenskaper. I Sverige är havren yngst av spannmålsslagen och har sitt ursprung i Sydeuropa. Havre odlas i alla våra regioner och det nordiska klimatet är perfekt för havren, vilket gör att svensk havre har hög kvalitet. Nu för tiden finns havre i flera olika former så som gryn, havreris och dryck. Kom och ät lunch på Gröna Klustret Nuntorp och lyssna sedan om havrens olika fördelar och värdefulla kvaliteter. Hur såg det ut förr och vad krävs för kvalitet för foder kontra livsmedel?

När: 13 mars 12.00-16.30

Plats: Gröna Klustret Nuntorp Brålanda

Evenemanget är ett samarrangemang mellan Gröna Klustret Nuntorp och Agroväst Gröna möten. Det är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare, växtodlare eller rådgivare. 

Vid frågor kontakta lars.svensson@agrovast.se 0703 77 30 24.

Anmäl dig enkelt via www.gronamoten.se senast 8 mars. 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem bestämmer vem det är som har rätt att vara bonde? 

Krönika: På 60-talet premierade lantbruks­nämnden ett urval av gårdar som kunde få bidrag för investeringar samt låga räntor på sina lån. Dessa gårdar rustades upp i koncentrerad rationalisering (KR) medan granngårdarna många gånger fick stänga ladugårdsdörrarna och arrendera ut marken. Efter inträdet i EU, blev betesputsen ett verktyg för att den bortvalda bonden fortsatt kunna ha kvar marken och ta igen jordbruksstödet. Vilket har lett till ytterligare svårigheter i norrländska bygder att utvidga produktionsgårdarnas arealer. 

 

Kommentera