mar
21
2023

Studieresa till Hälsingland med inriktning byggnader

Två dagars studieresa med inriktning på stallbyggnationer för nöt och mjölk.

Vi kommer göra flera besök under 2 dagar med inriktning på stallbyggnationer för nöt och mjölk (mottagningsstall, ungdjur, bygga från kallt till varmt), försäljning av köttlådor samt biogas. Vi kommer också att besöka ett av Sveriges största mjölkföretag med över 1000 kor. 

När: 21-22 mars

Var: Gårdar i Hälsingland. Bussen avgår från Nyköping och kommer att hämta upp deltagare efter E4 på väg mot Gävle där vi plockar upp en guide från länsstyrelsen i Gävleborg. Vi kommer efter första dagens besök övernatta på Järvsöbaden för att sedan göra fler besök dag 2 innan bussen kör alla deltagare mot Nyköping igen.

Pris: Kostnad för studiebesök och buss betalas av Landsbygdsprogrammet. Du som deltagare betalar för boende och för mat under resan.

Mer information och anmälan: https://www.lansstyrelsen.se/sodermanland/om-oss/kalender/kalenderhandelser---sodermanland/2023-03-21-studieresa-till-halsingland-med-inriktning-byggnader-for-mjolk--och-notkottsproduktion.html

Kontakt: Länsstyrelsen Södermanland Malin Nilsson 010-223 43 64, Länsstyrelsen Stockholm Åsa Pettersson 010-223 15 16

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem bestämmer vem det är som har rätt att vara bonde? 

Krönika: På 60-talet premierade lantbruks­nämnden ett urval av gårdar som kunde få bidrag för investeringar samt låga räntor på sina lån. Dessa gårdar rustades upp i koncentrerad rationalisering (KR) medan granngårdarna många gånger fick stänga ladugårdsdörrarna och arrendera ut marken. Efter inträdet i EU, blev betesputsen ett verktyg för att den bortvalda bonden fortsatt kunna ha kvar marken och ta igen jordbruksstödet. Vilket har lett till ytterligare svårigheter i norrländska bygder att utvidga produktionsgårdarnas arealer. 

 

Kommentera