mar
23
2023

Lönsam köttproduktion i fokus

Djurmaterialet sätter framtiden på prov.

Det har aldrig varit viktigare att maximera och effektivisera sin produktion som nu. Ett bra djurmaterial är en bra grundpelare i såväl en avels- samt bruksbesättning. Hur kan man optimera avelsstrategin och samtidigt få fram ett bra slaktdjur. Vi hälsar på hos Lennart Svensson på Hamragård innan vi lyssnar till Johanna Bengtsson, Produktansvarig Avel kött, VÄXA, och tittar på värdet av bra djurmaterial. Vi avslutar dagen med Hallands Nötköttsproducenters årsmöte.

När: 23 mars 16.30-21.00

Var: Hamragård, 432 76 Tvååker, Sverige

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är företagare inom djurproduktion.

Arrangör: Hallands Nötköttsproducenter och Agroväst Gröna Möten.

Vid frågor kontakta jennie.dannegren@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se.

Mer information och anmälan: Senast 19 mars via www.gronamoten.se 

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades tisdag den 28 februari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Djupt oroande utveckling för svenskt jordbruk

Förra året var sannolikt det mest lönsamma för svenskt jordbruk sedan EU-inträdet. Detta år ser lönsamheten ut att bli sämre, men ändå historiskt sett god. Likväl är investeringsviljan inte minst i djurhållningen låg och vi går mot minskad produktion av gris, fågel och mjölk. Hesa Fredrik bör ljuda över stad och land. Den svenska naiviteten om mervärden för hela produktionsvolymen och bibehållen produktion trots nationella särregler och nationella merkostnader, måste få ett slut.

 

Kommentera