mar
23
2023

Lönsam köttproduktion i fokus

Djurmaterialet sätter framtiden på prov.

Det har aldrig varit viktigare att maximera och effektivisera sin produktion som nu. Ett bra djurmaterial är en bra grundpelare i såväl en avels- samt bruksbesättning. Hur kan man optimera avelsstrategin och samtidigt få fram ett bra slaktdjur. Vi hälsar på hos Lennart Svensson på Hamragård innan vi lyssnar till Johanna Bengtsson, Produktansvarig Avel kött, VÄXA, och tittar på värdet av bra djurmaterial. Vi avslutar dagen med Hallands Nötköttsproducenters årsmöte.

När: 23 mars 16.30-21.00

Var: Hamragård, 432 76 Tvååker, Sverige

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är företagare inom djurproduktion.

Arrangör: Hallands Nötköttsproducenter och Agroväst Gröna Möten.

Vid frågor kontakta jennie.dannegren@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se.

Mer information och anmälan: Senast 19 mars via www.gronamoten.se 

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades tisdag den 28 februari 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Det är kunden som betalar

Krönika: Har du under senaste åren hört uttrycket ”Pricing power”, eller prissättningskraft på svenska? Det handlar om företag som har möjlighet att höja priserna utan att tappa marknadsandelar. I tider av inflation har begreppet aktualiserats då möjligheten för företag att föra över högre produktionskostnader på konsumenterna påverkar inflationens utveckling över tid. Hur står det till med lantbruksföretagens prissättningskraft?

 

Kommentera