mar
23
2023

Lönsam köttproduktion i fokus

Djurmaterialet sätter framtiden på prov.

Det har aldrig varit viktigare att maximera och effektivisera sin produktion som nu. Ett bra djurmaterial är en bra grundpelare i såväl en avels- samt bruksbesättning. Hur kan man optimera avelsstrategin och samtidigt få fram ett bra slaktdjur. Vi hälsar på hos Lennart Svensson på Hamragård innan vi lyssnar till Johanna Bengtsson, Produktansvarig Avel kött, VÄXA, och tittar på värdet av bra djurmaterial. Vi avslutar dagen med Hallands Nötköttsproducenters årsmöte.

När: 23 mars 16.30-21.00

Var: Hamragård, 432 76 Tvååker, Sverige

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är företagare inom djurproduktion.

Arrangör: Hallands Nötköttsproducenter och Agroväst Gröna Möten.

Vid frågor kontakta jennie.dannegren@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se.

Mer information och anmälan: Senast 19 mars via www.gronamoten.se 

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vem bestämmer vem det är som har rätt att vara bonde? 

Krönika: På 60-talet premierade lantbruks­nämnden ett urval av gårdar som kunde få bidrag för investeringar samt låga räntor på sina lån. Dessa gårdar rustades upp i koncentrerad rationalisering (KR) medan granngårdarna många gånger fick stänga ladugårdsdörrarna och arrendera ut marken. Efter inträdet i EU, blev betesputsen ett verktyg för att den bortvalda bonden fortsatt kunna ha kvar marken och ta igen jordbruksstödet. Vilket har lett till ytterligare svårigheter i norrländska bygder att utvidga produktionsgårdarnas arealer. 

 

Kommentera